Bussi-collectie - (2) Tranen in het Zand HC

9789463945059

Levering 2-3 Werkdagen
€ 29,95

In deze collectie romanverstrippingen naar het werk van Michel Bussi verscheen eerder het sterke, 176 pagina's tellende Ogen Zo Blauw van Nicolaï Pinheiro en Fred Duval. Ook Tranen in het Zand is weer een dik one-shot van 128 pagina's.

"Hoeveel is een leven waard? Voor Lucky, een gokker die verdomd veel geluk heeft, is de dood een spel als een ander. Dus in juni 1944, aan de vooravond van de Landing in Normandië, zet hij zijn leven in, in ruil voor een hypothetisch fortuin. Lucky gaat zijn leven verliezen, in de veronderstelling dat zijn beeldschone verloofde, Alice Queen, de winst zal opstrijken... Maar pas 20 jaar na de dood van haar geliefde krijgt Alice lucht van de waarheid. En dan nog, hoe kan ze die bewijzen? Van Normandië tot de Verenigde Staten gaat Alice op zoek naar eerherstel voor haar man... met het risico dat ze zo demonen uit het verleden wekt. Rondom haar denkt iedereen de waarheid te kennen en zelfs moorden lijkt geoorloofd om die  zogenaamde waarheid te beschermen."

Bespreking HK:

Tranen in het zand

uni 1944. D-day. Amerikaanse troepen zetten voet aan Franse bodem. Met gevaar voor eigen leven worden beetje bij beetje de Duitsers teruggedrongen. Door middel van loting wordt bij een van de vele pelotons bepaald wie als eerste zijn leven moet wagen. Lucky, een geluksvogel pur sang ruilt  zijn gunstige loting in voor een grote som geld. Lucky laat het leven en de afspraak wordt gemaakt dat zijn mooie vriendin Alice Queen het geld zal erven. Pas in 1964 komt Alice achter deze afspraak. Tot die tijd heeft ze nog geen cent gezien. Tijd om haar fortuin te claimen. Samen met een prive-detective gaat ze op onderzoek uit. Een onderzoek dat niet zonder gevaar is en waarvan, door allerlei plotwendingen, de uitkomst uiteindelijk meer dan verrassend is.

Dit is de 2e verstripping van een van de thrillers van Bussi. Ook dit stripboek is, mede door het scenario van Derache en de stijlvolle tekeningen van Fernandez een lust om te lezen. Het verhaal is op en top intrigerend en zorgt door de vele wendingen dat het verhaal tot het einde spannend en intrigerend blijft. Prachtig!

NoColour

1Size

aantal

Kies uw leveringsmethode

Thuislevering

Laat dit stripboek afleveren bij u thuis