Asterix - (39) Asterix en de Griffioen

9782864976134

Levering 2-3 Werkdagen
€ 6,95

Asterix, Obelix, Idefix en Panoramix ondernemen in dit album een epische zoektocht naar een griffioen, het mythische dier, een half-leeuw, half-adelaar. Dat hoef je niet vreemd te vinden, want in de reeks komen ook al een draak, centauren, gevleugelde stieren, een eenhoorn en het monster van Loch Ness voor. Het land waar de helden de griffioen zullen zoeken, en waarom, ligt nog open, want zoals steeds geeft de uitgeverij niet veel prijs. Bij de previewpagina's vind je alvast de teaserpagina die in januari werd verspreid. Het schaakspelletje en de plotse uitbarsting van druïde Panoramix herinnert aan een bekende scène uit het album Kuifje in Tibet, een bewust knipoogje van Didier Conrad en Jean-Yves Ferri.

De griffioen komt zo'n vijfduizend jaar geleden voor het eerst voor op kleitabletten in wat nu Iran is en spreidde zijn vleugels vervolgens naar het Nabije Oosten, Anatolië, Cyprus en raakte bekender dankzij de Feniciërs, Grieken en Egyptenaren zodat het ook in onze beeldcultuur terechtkwam.

Het voorstel voor het verhaal werd nog goedgekeurd door Albert Uderzo die in april 2020 overleed. Didier Conrad en Jean-Yves Ferri. De oplage van de Franse eerste druk zal 5 miljoen exemplaren bedragen. Om de twee jaar is dat de grootste oplage voor een Franstalige uitgave. Intussen zijn er wereldwijd al 385 miljoen exemplaren verkocht in een honderdtal talen en dialecten.

Artist:Didier Conrad-(naar Albert Uderzo)

Scenario: Jean*Yves Ferri (naar Rene Goscinny )

Volume:39

Afmetingen:22x29

Pages: 48

Edition:1e druk

Coloring: kleur

Publish Date: 22-10-2021

 

NoColour

1Size

aantal

Kies uw leveringsmethode

Thuislevering

Laat dit stripboek afleveren bij u thuis