Atomik Stripwinkel - Sittard

Zaterdag 7 maart signeert Marcel Ruijters “Eeuwig 1913”

Gepost door: In: Evenement, stripnieuws 03 mrt 2020 Reacties: 0

Op zaterdag 7 maart komt Marcel Ruijters terug naar zijn geboorte stad om zijn nieuwe stripboek “Eeuwig 1913” te signeren. Hij is van 15:00u-17:00u aanwezig om een handtekening en een tekening in het nieuwe album te zetten.

Eeuwig 1913

Pola Kazoni is de onbevangen maar pientere heldin van Eeuwig 1913, afkomstig van een ver eilandje. Ze belandt, op zoek naar de liefde, in de beschaafde wereld, ofwel ‘het Vasteland’, waar de klok op last van een oppermachtige miljardair terug is gezet naar de stand van zaken in het jaar 1913: het straatbeeld wordt bepaald door mannetjes met bolhoeden en krulsnorren en auto’s die er nog uitzien als koetsen. Pola houdt het meest van boeken en maakt kennis met een groepje avantgardeschrijvers; aanvankelijk voelt ze zich in deze verstijfde wereld nog als een vis in het water. Maar haar vrienden voelen zich onbehaaglijk en gaandeweg raakt Pola betrokken bij een esoterische verzetsbeweging, geleid door Helga Hahnemüller (een parodie op Madame Blavatsky). Spionnen dringen het leven binnen van Pola en haar vrienden. Tegelijkertijd treden er steeds meer vreemde natuurverschijnselen op, wat zal uitmonden in een bizarre ontknoping.

Eeuwig 1913 is geïnspireerd door fantasievolle stripreeksen die de auteur in de jaren 70 las, zoals Isabelle Avondrood of Philemon. Het is een surrealistische satire op de huidige tijdsgeest, die terugschrikt van een zich stormachtig ontwikkelende technologie en een toekomst vol problemen. Ook conflicterende zienswijzen op wat voor ‘de realiteit’ gehouden wordt, zijn een centraal thema. Niettemin is de toon optimistisch en is het uitgangspunt dat liefde en vriendschap de verstandigste dingen zijn in een absurde wereld.

Gerelateerde berichten

Facebook

Twitter