Chez Adolf - (1) 1933 HC

9789463945776

Levering 2-3 Werkdagen
€ 22,50

Van scenarist Rodolphe (KenyaCentaurus) komt deze nieuwe, historische reeks over een kroeg die in het Frans al drie delen telt.

"Wat zouden wij hebben gedaan vanaf 1933 als wij Duitsers waren geweest? Aan de hand van de levensloop van de bewoners van een klein gebouw in een Duitse stad, schetst Bij Adolf de opkomst van het nazisme en de onomkeerbare schade die het teweegbrengt. Op 30 januari 1933 komt Adolf Hitler aan de macht in Duitsland. Op die dag krijgt de bar op de benedenverdieping van het gebouw waar professor Karl Stieg woont, een nieuwe naam. De bar wordt vanaf dan Bij Adolf genoemd, naar de eigenaar van de zaak. Het is ook de dag waarop Karl besluit een dagboek te gaan bijhouden. Geen van hen kan vermoeden wat er de komende jaren nog zal gebeuren..."

Bespreking HK:

Chez Adolf – deel 1. 1933

Begin 1933 komt Adolf Hitler aan de machht en vanaf die tijd is het leven niet meer hetzelfde. De vertrouwde kroeg verandert zijn naam in Chez Adolf, portretten van Adolf Hitler prijken aan de muur, Mensen begroeten elkaar met gestrekte arm en “Heil Hitler”, vrijheid van meningsuiting wordt niet getolereerd, kinderen gaan bij de Hitlerjugend, Joden zijn niet gewenst en foute boeken worden verbrand. Langzaam maar zeker zorgt terreur, indoctrinatie en propaganda dat grenzen vervagen en mensen zonder na te denken overgaan tot een verering van het kwaad en klakkeloos bevelen opvolgen. In deze verknipte samenleving bevindt zich professor Karl Stieg. Een intelligente man die lang probeert om uit het gedwongen keurslijf te blijven, maar langzaam onder grote druk genoodzaakt wordt om steeds een beetje water bij de wijn te doen…

Op scenario van Rodolpho weet tekenaar Marcos een mooi verzorgd stripboek uit zijn tekenpen te toveren. Een boek dat tot voldoende nadenken zet, waarbij er jammer genoeg voldoende paralellen te trekken zijn met het heden.

NoColour

1Size

aantal

Kies uw leveringsmethode

Thuislevering

Laat dit stripboek afleveren bij u thuis