Berlijnse Trilogie - (1) Een Berlijnse kwestie HC

9789493166677

Levering 2-3 Werkdagen
€ 29,95

Berlijnse trilogie bevat de eerste drie boeken over Bernie Gunther, een van de meest geroemde fictieve privé-detectives ter wereld: Een Berlijnse kwestie, Het handwerk van de beul en Een Duits requiem.

Over het eerste deel: Een Berlijnse kwestie:
Berlijn, 1936. Voormalig politieagent Bernie Gunther dacht dat hij alles wel had gezien. Totdat hij als privé-detective aan de slag gaat en elke nieuwe zaak hem verder doet weg-zinken in de grimmige excessen van de nazi-subcultuur.

'Deze boeken behoren simpelweg tot het beste wat het thrillergenre te bieden heeft.'
- NRC Handelsblad

'Een spannende intrige rond de Duitse politieman en nazihater Bernie Gunther, geplaatst in een geloofwaardig oorlogsdecor.'
- Trouw


• Verstripping van de populaire literaire detective-reeks die zich afspeelt op de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.
• Philip Kerr (1956-2018) werd geboren in Edinburgh en woonde in Londen. Zijn boeken zijn vertaald in zesendertig talen.
 

Artist:Francois Warzala

Scenario: Pierre Boisserie naar Philip Kerr

Volume:1

Afmetingen:21.5x30

Pages: 144

Edition:1e druk

Coloring: kleur

Publish Date: 01-12-2022

Bespreking:

 

Berlijnse Trilogie deel 1. Een Berlijnse Kwestie

1936. Berlijn maakt zich op voor de olympische spelen. De stad bruist maar lijdt ook onder de terreur van de Nazi’s. Opstandige en andersdenkenden en -gelovigen gaan naar Konzentrationslager. Verdwijningen zijn schering en inslag. Ex politieagent Bernhard Gunther verdient de kost als privédetective. Vaak gaat hij op onderzoek uit naar deze verdwijningen. Op een dag krijgt hij van de rijke industrieel Hermann Six opdracht onderzoek te doen naar de dood van zijn dochter en haar man die omkwamen bij een brand in hun villa. Van een natuurlijke dood is geen sprake gezien de schotwonden die zijn aangetroffen in de lichamen. Uit de brandkast in de villa zijn documenten en juwelen ontvreemd en het lijkt op het eerste gezicht dan ook te gaan om een roofmoord. Aan Six is er alles aan gelegen dat Gunther de gestolen goederen eerder terugvindt dan de politie.

Gunther gaat voortvarend op onderzoek uit en al snel blijkt dat hij zich in een gevaarlijk wespennest begeeft van buitenechtelijke relaties, de Berlijnse maffia, gestapo en corruptie. Daarnaast brengt Gunters cynisme hem vaker in de problemen dan hem lief is…

Het ingewikkelde scenario van Boisserie is afkomstig van het boek March Violets van Philip Kerr en de klare lijn tekeningen van Warzala zijn een lust voor het oog. Laat deel 2 van de trilogie maar komen!

NoColour

1Size

aantal

Kies uw leveringsmethode

Thuislevering

Laat dit stripboek afleveren bij u thuis