Aria - (40) Reisverslag

9789031439577

Levering 2-3 Werkdagen
€ 8,99

In 2019 besliste uitgeverij Dupuis om enkele langlopende stripreeksen stop te zetten. Enerzijds omdat de verkoop ervan in dalende lijn was, anderzijds om plaats te maken voor nieuwere reeksen en volgens Bédu (van wie de gagreeks De Psy moest stoppen) ook omdat deze reeksen nog met oude auteurscontracten werken met hogere plaatprijzen en anciënniteit bovenop hun royalties. Met andere woorden: die oude garde kost de uitgeverij te veel geld, terwijl nieuwe auteurs minder voordelige contracten krijgen voorgeschoteld. Een plaatprijs wordt bijna nooit meer betaald, het gaat al langer om voorschotten op auteursrechten.

Ook van de fantasyreeks Aria, door de inmiddels 73-jarige Michel Weyland, zullen we in deel 40 afscheid moeten nemen. Weyland had in 2019 zin om van dat laatste album een soort reisverslag te maken met aquarellen, schetsen en anekdotes over Aria's reizen die een dikker dan normaal album moesten opleveren. En hij hield woord. In oktober verschijnt Aria's ultieme album met drie korte verhalen, tientallen aquareltekeningen en heel wat anekdotes van Aria (en haar schepper). Het album telt 64 pagina's. "Herinner je je de bloeddorstige Galbec nog, de mysterieuze Arcane, de Elflings, Orsalne de krijgster, Sacham, de zoon van Aria, en zo veel andere personages en verrassende schepsels... Als kers op de taart van deze feestelijke, en laatste, Aria: nooit eerder gepubliceerde mini-verhalen. Je dacht dat je Aria al kende? Wel, ze heeft nog veel meer te onthullen!"

Aria loopt al sinds 1979, vooreerst in het weekblad Kuifje bij Le Lombard. Weyland kon vrede nemen met de beslissing om de reeks stop te zetten. Hij voelde zich niet langer verplicht onder creatieve stress te werken. Hij heeft inmiddels een project voor een komische strip, maar hij zegt er ook wel bij dat zijn heldin Aria niet dood is. Hij heeft nog genoeg ideeën voor avonturen om er naar eigen zeggen romans, schilderijen, spelletjes en — waarom niet? — tv-series van te maken.

Artist:Michel Weyland

Scenario: Michel Weyland

Volume:40

Afmetingen:22x29

Pages: 64

Edition:1e druk

Coloring: kleur

Publish Date: 06-10-2021

NoColour

1Size

aantal

Kies uw leveringsmethode

Thuislevering

Laat dit stripboek afleveren bij u thuis